ALS JE GEEN DOEL HEBT KAN JE NIET SCOREN!

Waarom blijf ik doorzetten?

Waarom veeg ik telkens opnieuw het stof van mijn schouders en geef ik nooit op?

Omdat de drang om verder te gaan zo groot is.

Het pad dat ik volg, de richting die ik uitga voelt zo goed, zo echt….. niets of niemand houdt mij tegen.  Wat ik zal bereiken is niet iets wat iemand anders daar heeft weggezet, neen: het is mijn idee, mijn doel, mijn droom of mijn resultaat, hoe dat jij het ook wilt noemen.

‘It is mine’, het voelt super en daar wil ik in slagen.  Is het erg als ik me als winnaar gedraag?  Kost wat kost zal ik er geraken, zal ik leren, vallen en weer opstaan.

Een helder doel genereert die specifieke drive, geeft me een duidelijk beeld welke opleiding ik te volgen heb, want er is altijd wel iets dat ik moet bijscholen of kan ontwikkelen.  Ik verruim hierdoor mijn toolbox met kennis.   Een helder doel geeft me die extra energie om ’s avonds toch nog die bijkomende inspanning te leveren en laat ik me door niets of niemand afremmen.

Ik kreeg heel vaak de opmerking: ‘Ellen je bent zo resultaat gericht, leg je de druk niet te hoog voor jezelf?’  Moet ik dan wachten tot er iets op me afkomt en dan pas a la minute of te laat handelen?  Been there done that: dat koste me nog meer energie dan al de inspanningen die ik nu lever om mijn doel te behalen.

Doelloos door het leven gaan, maakt je energieloos, niets om naar toe te groeien.  Waarvoor zou je dan moeite doen?  Durf je volgende objectief bepalen, zet je richting uit.  Laat je niet tegenhouden door wat anderen zeggen of denken, vaak handelen zij uit jaloezie of onwetendheid.

Doen wat je graag doet en er ambitieus naar toe streven.  Het maakt je sterk, veerkrachtig, dit ga je uitstralen.  Dit heeft niets met egoïsme te maken, dit noemt persoonlijk leiderschap en dat is krachtig!

Ellen