Als je naar het verleden blijft kijken, mis je de toekomst

Ik was vroeger een specialist om altijd terug te kijken naar het verleden en daar de oorzaak te zoeken en de schuld te vinden waarom ik niet slaagde in mijn opzet.  Ik kon me wentelen in zelfmedelijden:  ocharme ik,  waarom ik en niet een ander,  bla bla bla….

Elke keer terug omkijken naar mijn verleden en de pijn opnieuw ervaren van wat er toen gebeurde, bracht me geen stap verder.  Het slachtoffer spelen evenmin.

Wat ook mijn tekortkoming was in het verleden, het is nu wel mijn verantwoordelijkheid om verder te gaan!  Niemand zal voor mij mijn toekomst bouwen, niemand zal me uitdagen om nieuwe stappen te zetten, niemand is me komen redden, niemand zal het werk voor mij doen ….

Je lot in eigen handen nemen lijkt overweldigend en moeilijk.  Dat was het ook voor mij, maar het werkt ook ongelooflijk bevrijdend.  Ik moest op niemand wachten, mijn keuze hangt van niemand af….  Ik kan starten wanneer ik beslis….

Ontdek de kracht van zelf verantwoordelijkheid te nemen.  Ook jij kan het!  Wat is gebeurd, is voorbij en onveranderbaar.

Jij staat aan het stuur van jouw toekomst!