BESLIS WAAR JIJ NAAR TOE WIL.

Ik hoor heel vaak tijdens mijn coachings dat mensen geen energie meer hebben.  s’Avonds uitgeblust thuis komen.  Op de bank ploffen en zich dan aan de andere kant schuldig voelen.

Voor mij heel herkenbaar.  Heel hard werken, elke minuut bezig.  Druk, druk, geen rust nemen, want dan krijg ik een schuldgevoel dat ik te weinig doe en als puntje bij paaltje komt: niets gerealiseerd.

Ik werd er me van bewust en begon me af te vragen: ‘Ellen waar ben je mee bezig? en wat wil je eigenlijk bereiken?’  Het werd stil, ik begon te denken, maar voelde niets.

Dat ene vraagje “Wat wil je bereiken?” brengt vaak stilte mee, ook in mijn coachings.  Mensen durven niet meer dromen.  Hoe vaak hoor ik niet “Ik zal wel zien wat er komt…”  Zulke uitspraak doet mij de kriebels krijgen.  Ik wil het even duidelijk stellen: wachten op wat er komt zet geen aarde aan de dijk, stel jezelf een doel en zet de bakens uit!

Ga maar eens in je auto zitten zonder te weten wat je eindbestemming is.  Het eerste kruispunt, heb je al een probleem.  Ga je links, rechts of rechtdoor?

Voor iedereen kan dit anders, een groot of een klein doel, het maakt niet uit, maar je hebt iets nodig wat ons verder laat drijven in een richting waar wij met ons hart naar toe willen.  Wanneer je dit niet hebt, wordt het een hele opgave om beslissingen te nemen.

Wees geen marionetten popje van het leven.  Bepaal wat je wil, dan heb je de drive om ’s avonds nog iets te doen, vind je die energie om dat extraatje te doen.  Ben je bereid om dingen te doen die ver buiten je comfortzone liggen.

Ik weet nog goed dat ik 2 dagen per maand naar Zellik moest voor het volgen van een belangrijke coaching cursus.  Ik moest om 6 u vertrekken om rond 10 u te arriveren.  Totaal buiten mijn comfortzone.  Omdat ik mijn droom -coach worden- wilde realiseren, vond ik de energie om telkens heel deze verkeerschaos te trotseren.  Ik besefte me dat ik mijn doel echt wel wilde bereiken, anders was ik halverwege al lang terug gedraaid.  Maar nu had ik er geen problemen mee. Mijn droom was mijn energiegever!

Samen met mijn coach stippelde ik een stappenplan uit, want de weg was en is nog lang.  Maar de chaos verdween in mijn hoofd, want ik wist duidelijk waar ik naar toe wou, allemaal in overzichtelijke kleine, doenbare stapjes.

Denk nu niet dat dit feilloos gaat, nee vallen is mijn specialiteit.  Maar terug rechtstaan mijn kracht.  Vergelijk het met een weg.  Je weet waar je naar toe wil, maar je komt een kuil (een probleem) tegen onderweg, waardoor je naast de weg valt.  Daar lig je dan.

Inderdaad, ik ben al heel vaak gevallen, maar dan kijk ik op, daar wil ik naar toe, haal het stof van mijn schouders en stap terug op die weg, richting bestemming.

Het is een traject, waar je volharding, motivatie en energie haalt uit je droom die je wilt realiseren.

Ga niet kijken wat er gaat komen, draai het om!

BESLIS WAAR JIJ NAAR TOE WIL

Ellen

Ontdek hoe je een stappenplan kan uitstippelen:

Ik help je graag verder