Dit is waarom je niet voor je dromen gaat

Weet je wat het engste is aan mijn dromen?  Deze ook effectief hardop uitspreken.  Althans zo heb ik dat toch ervaren.  Zodra ik ze van de daken wil schreeuwen, voel ik me ook verantwoordelijk om ze waar te maken.  De angst om te falen weerhoudt me telkens om ze kenbaar te maken.  Stel dat ik mijn droom niet realiseer, zal het geweten zijn.  Wat voor een figuur zal ik dan slagen?  Daar ben ik bang voor.

Maar weet je wat ik geleerd heb?  Het gaat er niet om dat ik me moet bewijzen voor anderen.  Het gaat er om dat ik het aan mezelf bewijs, enkel en alleen voor mezelf.

Ik zal mijn dromen niet verwezenlijken door ze te verbergen voor iedereen en stilletjes hopen dat ze wel gaan uitkomen.  Nee ik moet er aan werken.  Ik maak ze waar door er elke dag stap voor stap aan te sleutelen.  Grote of kleine stapjes, het maakt niet uit.  En de eerste belangrijke stap is om ze hardop te delen, om er voor uit te komen.  Fier te verkondigen waar ik aan werk.

Als ik ze niet hardop durf te vertellen, dan zal mijn faalangst blijven overheersen en me beperken in mijn toekomstmogelijkheden.

Successen realiseren zich niet achter de schermen, ze gebeuren door in actie te gaan.

Start met je droom tot leven te brengen door ze openlijk te uiten.

Mijn droom:  mijn passie volgen, een succesvol coach worden die anderen inspireert om verandering aan te pakken en controle te verwerven over hun kansen.

Wat is jou droom….?

Ellen