Erkenning, succes & geld….

Welk van deze 3 woorden zijn voor jou belangrijk?

Nu hoor ik je zeggen, geen van de 3….

Heel herkenbaar, deze reactie kom ik wekelijks tegen tijdens mijn coachings.  Maar als we dan diep duiken en boven water halen wat pas écht telt in je leven. Wat je waardeert en waarover je droomt.  Valt het op, dat meestal ‘erkenning, succes en geld’ naar boven komen. Vroeg of laat. Want gaan we echt heel diep, dan komen ze uiteindelijk bovendrijven.

Wat zegt dat? Om de een of andere reden stoppen we ze weg. Wil je niet toegeven dat het ook bij jou om ‘erkenning, succes en geld’ draait en je geluksscore zijn. Durf je er voor uit te komen dat je honger naar erkenning, naar succes en naar geld nooit stilt?

We maken ons zelf wijs dat het slecht is om te blijven hunkeren naar erkenning, succes of geld. Maar wie wil niet 365 dagen per jaar succesvol zijn? Zich gelukkig voelen?

Je schrikt misschien terug om toe te geven dat je erkenning wilt. Ons is immers geleerd om vooral niet ‘opzichtig’ te zijn. Dimmen dus, niet opvallen en bescheiden blijven. Succesvol willen zijn voelt als ondankbaar voor wat je al hebt en kunt. Meer geld willen ruikt naar materialisme. Klinkt dit bekend in je oren?

OK…helemaal OK! Het is OK om HELDER te SCHIJNEN. Om erkend te worden voor al je prestaties.

Het is OK om succesvol te willen zijn. JIJ definieert je eigen succes en hebt het volste recht om je wildste dromen en meer uit te laten komen. Vrijheid, flexibiliteit, je eigen keuzes maken en het leven dat JIJ wilt leven. Of die mooie nieuwe Rang Rover, die so freaking handtas…  DUS, WAT?!

Wat je ook wilt, of zo belangrijk is voor jou…bezit het! Omarm het en luister vanaf nu anders naar de verhalen van dat stemmetje in je hoofd die je vertellen waarom je die dingen niet zou moeten willen of verdienen.    

Ben glashelder en transparant over wat je wilt en ga je niet verontschuldigen over je streefgedrag. Doe je dit laatste wel, dan komen je dromen nooit uit.

Ga hier eens over nadenken. Ben je eerlijk over wat belangrijk voor je is?

Of schuw je wat je wilt omdat je een verhaal hebt gekregen over wat je wel of niet zou moeten willen?  Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! Deel het in de comments.