Het Pad van de Ondernemer: Meer dan Rozenblaadjes

Het ruikt hier ook niet altijd naar rozenblaadjes, laat me je dat vertellen 🙂 Ik merk dat mensen vooral het succes en de glans zien, niet de obstakels die genomen moesten worden, de offers die gebracht moesten worden en de soms harde lessen die ik moest leren op weg naar dat succes. En als je niet weet waarom je iets doet, dan is het in dat soort situaties heel erg makkelijk om het bijltje er maar bij neer te gooien. Want soms is ondernemen gewoon shit en ruikt het ook zo.

De Kracht van Jouw ‘Waarom’

Ga op zoek naar jouw ‘waarom’. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft dat niet perse het redden van de wereld te zijn of het plasticvrij maken van de oceaan. Dat mag wel, je mag ook kleiner en praktischer beginnen. Zo moet er bij mij ook gewoon een hypotheek betaald worden en wil ik graag mijn kinderen laten studeren. En kreeg ik onlangs een training van een gehandicapte man die maar ondernemer was geworden omdat geen werkgever hem ooit zou aannemen. En ook nog succesvol werd. Hij wilde gewoon persé zijn eigen boterham verdienen! Het moet in ieder geval iets zijn waar je ook je bed voor uit komt als je misschien niet helemaal lekker bent, waardoor je toch kunt doorzetten als het even tegen zit. Een ‘waarom’ dat maakt dat je het toch nog een keer probeert als de voorgaande pogingen niet helemaal goed gelukt zijn

Dromen Voor Jezelf en Anderen

En als je het lastig vindt om voor jezelf te dromen, doe het dan eerst eens voor een ander. Ook dat werkt namelijk geweldig!

“No one said it was going to be easy but it is going to be worth it.”

Conclusie:

Het ondernemerspad is zelden geplaveid met rozenblaadjes. Het is eerder een reis vol uitdagingen, obstakels en momenten van twijfel. Maar juist in die momenten kan jouw ‘waarom’ als ondernemer een baken van motivatie en richting zijn. Het is jouw persoonlijke kompas dat je door de moeilijkste tijden heen leidt en je inspireert om door te zetten, zelfs als het allemaal even tegen lijkt te zitten.

Onthoud dat het niet altijd de grootsheid van je doelen is die telt, maar de diepgang van je motivatie. Begin met het vinden van jouw ‘waarom’ en laat het je leiden op je ondernemersreis, wetende dat ondanks de uitdagingen, het alle inspanningen waard zal zijn.

Sta je na het lezen van deze blogpost te trappelen om jouw eigen weg te vinden doorheen mijn stappenplan; om jouw idee te lanceren als een bom; om van jouw eigen idee een rotsvaste realiteit te maken?

Ik luister graag naar jouw dromen en ambities. Heb jij nood aan een klankbord? Ben je benieuwd welke stappen je al kan zetten om jouw dromen te bereiken.
Boek vandaag nog een gratis strategiesessie in