Ontdek de kracht van fouten

Wat wil jij uit het leven halen?

Waarschijnlijk antwoord jij net als tallozen anderen, dat je succesvol, gezond en gelukkig wilt zijn.  Succes is voor velen van ons wat we het liefst najagen.

Daar is helemaal niets mis mee!  Ik ben de eerste die succes motiveert.  Maar het is even belangrijk  om je goed bewust te worden hoe je dat gaat aanpakken en concretiseren. Anders wordt succes een grote valkuil en gaat het verlammen.

De drang naar succes is zo groot geworden, dat er heel veel prestatiedruk is in onze maatschappij. Goed moet en niks is goed genoeg.   Iedereen probeert ‘perfectie’ na te streven.  Die perfecte job, partner, huis, kinderen enz.  Dagelijks krijg je succesverhalen te zien op social media en omgeving, waardoor je al snel het gevoel krijgt dat je altijd voor de 100 % moet gaan.

Deze druk creëert een prestatielat die zo hoog ligt, dat het bijna onmogelijk is om erover heen te springen.  Zo een hoog liggende prestatielat vergroot je angst om te falen en beperkt je groei en leermogelijkheden.

Het risico en het gevolg hiervan? Je durft niets meer te ondernemen uit angst om fouten te maken en uiteindelijk doe je niets. Vaak zit hier dan nog de gedachte achter: “Wat gaan anderen hier van denken”?  Herkenbaar?

Toch leuk die anderen….   ofwel staar je jezelf blind op hoe iedereen succesvol is en resultaten boekt. Ofwel zijn het die anderen die je veroordelen en als eerste commentaar geven wanneer je een fout hebt gemaakt.  Althans zo denk jij dat het is.

Draai het eens om!   “Welke fouten durf jij te maken in het leven?”

Deze vraag gaat bepalen hoe jij je ontwikkelt in je leven en op een gezonde manier succesvol kan worden.

Succes is vaak het topje van de ijsberg dat wij mensen graag aan elkaar laten zien.  Maar onder de oppervlakte, buiten ons blikveld, ligt vaak een enorme berg aan noodzakelijk falen, teleurstellingen, hard werken, volhouden, discipline en toewijding.

Succes draagt het maken van fouten in zich. Je veerkracht zorgt er voor dat je elastischer wordt tegenover zulke uitdagingen, op een gezonde manier naar succes kunt streven en dit ook beter kunt vasthouden.

Dus succes met het maken van fouten en je leertraject !