Mislukken is zoveel leuker, dan het nooit te proberen…

Hoe vaak doe jij iets niet omdat je bang bent om te falen? Als Einstein dat nou ook gedacht had? Als Ford dat nu ook gedacht had? Dan zaten we nu allemaal nog in het donker op een paard en wagen. En zou dat niet zonde zijn?

Wat ik geleerd heb uit mijn mislukkingen: 

👉 9 van de 10 keer is dat wat we vrezen niet de waarheid. Dus beetje jammer om het om die reden niet te doen, het komt vaak niet eens uit. 

👉 Vaak is er voor alles een oplossing. Stel nu dat het iets anders loopt dan verwacht/gedacht/gehoopt. Is dat onoverkomelijk? Is daar dan echt niets meer aan te doen? Is het dan einde verhaal? In mijn ogen niet. Je bent altijd een ervaring rijker en je leert flexibel te worden en in oplossingen te denken. Dubbel winst zou ik zeggen. 

👉 Angst is een slechte raadgever. Het zorgt er voor dat je nooit al je kansen zult benutten, niet je leven voluit zult leven. Het wordt een gevalletje ‘gas geven met de handrem erop’ en man, kost dat een energie! 

👉 Je hoeft het niet alleen te doen. Ik zie zoveel mensen bepaalde stappen niet nemen omdat ze geen hulp vragen, omdat ze denken dat ze het alleen moeten doen. Terwijl je van sommige zaken gewoon de kennis niet hebt. 

Dus de volgende keer wanneer je twijfelt of jezelf inhoudt ‘uit angst voor’, denk er nog eens over na. Of nog liever, gewoon doen.
En mocht je op dit moment iets hebben wat je tegenhoudt uit angst om te falen, maak gebruik van het moment en ga er gewoon voor!  

Wat ga jij vandaag doen wat je eerder niet durfde en nu gewoon gaat doen?
Wil je het hieronder delen?  👇👇👇