ONTDEK WAT WAARDERING DOET

Waarom ik dit werk doe?

Omdat ik dat echt wil.  Omdat wat ik geleerd heb in het leven wil kunnen doorgeven aan anderen, ik vind dat zinvol.

Het was een harde zoektocht geweest van 38 jaar om te durven doen wat ik nu doe.  Wil dat zeggen dat ik 38 jaar tegen mijn zin heb geleefd?  Neen, integendeel!

Ik heb hard gewerkt, veel van me gegeven en ik heb er vooral veel van geleerd.  Het heeft me gemaakt wie ik nu ben.  Voor mij had het echter wel een verschil gemaakt dat ik als kind wat meer waardering had gekregen voor wat ik deed, om mezelf misschien sneller te kunnen ontwikkelen in iets wat ik graag deed.  Ik had misschien vroeger het zelfvertrouwen gekregen dat het ook oke was om voor iets te gaan wat ik graag deed.

Ik groei telkens ik één of andere vorm van waardering krijg voor wie ik ben en wat ik kan.  Het is wat een compliment doet met groot en klein.

Het is iets kleins, maar het maakt een groot verschil.

Dat wil ik gebruiken om anderen vooruit te helpen.

Ik leer de coachees die bij mij komen, dat ze er mogen zijn, dat het oke is voor wie ze zijn en dat ze zeker gezien mogen worden.  Waardering en bevestiging voor wie ze echt zijn doet ze echt geloven in wat ze kunnen.  En dan zie ik ze groeien.

Maar vaak zit het er zo hard ingebakken, al van kinds af aan.  Het chronisch doen wat er verwacht wordt, het pleasen van anderen.  Doen wat anderen verwachten en tegelijkertijd voelen dat het niet klopt.  Elke keer zoeken naar waardering, bevestiging.  Nog harder werken, nog meer van mezelf geven.  Gewoon om gezien te worden en dat ene complimentje te mogen ontvangen.  Wanneer het niet komt, rest zelftwijfel en futloos zijn.

Een compliment, een schouderklopje, een glimlach, het is eigenlijk zo goedkoop, zo simpel om te geven.

Of je nu een poetsvrouw, leerkracht, tuinman, kelner, bankdirecteur, HR manager, mama of papa bent.  Jij kunt het verschil maken.  Geef waardering!

Laat dit voelen, communiceer dit en ervaar wat dit met jou doet en vooral met de persoon waar jij dit tegen zegt.  Misschien maken jouw complimenten wel het verschil voor hen om te groeien, om dat zelfvertrouwen te kweken.

Ga er niet van uit dat alles wat iedereen doet, vanzelfsprekend is.

Maak het verschil, geef mensen een pluim en ze zullen vliegen!

Ellen

Als je vindt dat je te weinig waardering krijgt voor je werk of voor wie je bent, dan geef ik je graag meer inzicht hoe je hiermee om kan gaan.

Geef me meer info